Rețeta lui Jamie Oliver: Supă franțuzească de ceapă caramelizată, cu crutoane de brânză și muștar - perfectă pentru sezonul rece

Sursa imagine:
Jamie Oliver ne prezintă rețeta sa de supă franțuzească de ceapă caramelizată, perfectă pentru sezonul rece. Această supă consistentă, tradițională în bucătăria franceză, este completată de crutoane cu brânză Gruyère și muștar. Rețeta necesită 1 kg de ceapă, unt, ulei de măsline, usturoi, zahăr brun, vermut sau brandy, supă de vită, sos Worcestershire și baghetă. Ceapa se caramelizează lent, apoi se flambeze cu vermut/brandy. Crutoanele se prăjesc la grătar, se ung cu muștar și se acoperă cu brânză topită înainte de a fi adăugate în supă. O rețetă simplă, dar cu un gust bogat și savuros, perfectă pentru o cină caldă de iarnă.
VREMEA
CURS VALUTAR
Alte Stiri
Pregătirea acestei rețete de supă de ceapă, după renumitul Jamie Oliver, începe cu o etapă esențială: pregătirea cepei. Curățați cu grijă ceapa de coajă, apoi tocați-o mărunt.
Într-o cratiță încăpătoare, adăugați untul și o lingură de ulei de măsline. La foc mic, adăugați ceapa tocată, asezonând cu sare de mare și piper negru proaspăt măcinat.
"Se călesc ușor, cu capacul pus, timp de 10 minute sau până se înmoaie, amestecând ocazional," recomandă Jamie Oliver. Acest proces lent permite cepei să se caramelizeze ușor, dezvoltând o aromă profundă și dulceagă. În paralel, curățați și dați usturoiul prin răzătoare.
Adăugați-l în cratiță împreună cu zahărul. Continuați fierberea timp de încă 15 minute, până când usturoiul devine auriu și caramelizat, obținând o textură fină și o aromă complexă.
Amestecați bine ingredientele pentru a le combina perfect aromele. Acum, urmează un pas spectaculos: "Se toarnă vermutul sau coniacul.
Înclinați cu grijă cratița pentru a prinde flacăra (sau aprindeți-o cu un chibrit lung) și lăsați-o să flambeze - stați deoparte!" explică Jamie Oliver. Această flambare adaugă o notă subtilă de aromă și o eleganță aparte supei.
După ce flăcările se sting, adăugați supa de vită, acoperiți cratița și fierbeți timp de 20 de minute. După acest timp, asezaonați supa după gust cu sare, piper și sos Worcestershire, ajustând condimentele în funcție de preferințe. Între timp, pregătiți crutoanele.
Tăiați pâinea felii, așezați-le pe o tavă de copt și prăjiți-le sub grătar pentru 2-3 minute, până devin ușor crocante. Scoateți feliile de pâine de pe grătar, întoarceți-le și ungeți partea prăjită cu muștar.
Așezați feliile de pâine peste supa fierbinte, partea prăjită în jos. "Se dă pe răzătoare brânza.
Se pune cratița sub grătar pentru încă trei minute sau până când brânza se topește și face bule," adaugă Jamie Oliver. Brânza topită va crea o crustă delicioasă și cremoasă. Finalizând acest proces culinar, distribuiți supa de ceapă fierbinte în boluri individuale.
Acoperiți fiecare porție cu două crutoane delicioase, îmbibate cu supa aromată și acoperite cu brânză aurie, topită. "Poftă bună!" .