top of page

Tratat de 100 de ani semnat de Zelenski și Starmer: dronă rusească, suspectată, doborâtă după survolarea locului întâlnirii

16 ianuarie 2025 la 16:14:05

Tratat de 100 de ani semnat de Zelenski și Starmer: dronă rusească, suspectată, doborâtă după survolarea locului întâlnirii

Sursa imagine:



Ați întâmpinat dificultăți în rambursarea unui credit contractat recent? Răspuns: Da / Nu.

VREMEA

CURS VALUTAR

Alte Stiri

Înaintea unei potenţiale schimbări de paradigmă în politica externă americană, marcată de revenirea lui Donald Trump la Casa Albă, liderii europeni intensifică eforturile de susţinere a Ucrainei. Această mişcare este evidenţiată de vizita surpriză a prim-ministrului britanic Keir Starmer la Kiev, vizită ce culminează cu semnarea unui parteneriat de securitate „pe 100 de ani” între Regatul Unit şi Ucraina.


Acest acord istoric, anunţat de Downing Street, vizează consolidarea colaborării în domenii esenţiale precum apărarea, ştiinţa, energia şi comerţul, cu scopul explicit de a asigura securitatea Ucrainei pe termen lung, într-un context marcat de războiul cu Rusia. Parteneriatul, descris ca o legătură „de nezdruncinat”, se concentrează în mod special pe întărirea securităţii maritime în Mările Baltică, Neagră şi Azov, cu intenţia de a descuraja agresiunea rusă pe care Starmer a numit-o „barbară” şi „ilegală”.


Premierul britanic a subliniat succesul strategic al Ucrainei în confruntarea cu ambiţiile lui Vladimir Putin, afirmând: "Ambiţia lui (Vladimir) Putin de a îndepărta Ucraina de partenerii săi cei mai apropiaţi a fost un eşec strategic monumental. Dimpotrivă, suntem mai apropiaţi ca oricând, iar acest parteneriat va duce această prietenie la un nivel superior".


Această declarație este o reacție directă la temerile privind o potențială retragere a sprijinului american, având în vedere declarațiile lui Donald Trump privind dorința sa de a pune capăt rapid conflictului, fără a detalia modalitățile. În paralel cu semnarea parteneriatului, Starmer a anunțat un ajutor suplimentar de 40 de milioane de lire sterline pentru redresarea economică a Ucrainei, remarcând că obiectivul principal este "să ne asigurăm ca Ucraina să fie în cea mai puternică poziţie posibilă în cursul anului 2025". Acest angajament se alătură promisiunii anterioare a Marii Britanii de a oferi Ucrainei un ajutor militar şi civil de 12,8 miliarde de lire sterline, inclusiv antrenamentul a peste 50.000 de soldați ucraineni.


Marea Britanie continuă să fie un partener militar crucial pentru Ucraina, furnizând, printre altele, rachete Storm Shadow. Vizita lui Starmer subliniază importanța sprijinului continuu pentru Ucraina, în contextul dificultăților militare întâmpinate de armata ucraineană și al incertitudinii legate de politica externă a viitoarei administrații americane.


Această incertitudine este accentuată de declarațiile lui Marco Rubio, desemnat de Trump pentru funcția de secretar de stat, care a făcut apel la o "diplomație îndrăzneață" pentru a pune capăt războiului, subliniind că principala problemă a Ucrainei nu este "lipsa de bani", ci "lipsa de ucraineni". În timpul vizitei, Starmer a depus flori la memorialul soldaților ucraineni căzuți, un gest simbolic ce subliniază gravitatea situației.


Totodată, prim-ministrul britanic a subliniat necesitatea unui sprijin constant și neabătut pentru Ucraina, afirmând că trebuie să "acordăm sprijinul necesar" și "niciodată să nu ne slăbim eforturile". Președintele Zelenski a discutat cu Starmer despre posibilitatea staționării de trupe occidentale în Ucraina pentru a supraveghea un eventual acord de încetare a focului, o propunere inițiată de președintele francez Emmanuel Macron.


În sfârșit, pe fondul acestor evenimente, Vitali Kliciko a anunțat pe Telegram că apărarea antiaeriană a Kievului este operațională, după ce forțele aeriene ucrainene au raportat apropierea unei drone inamice dinspre est. "Apărarea antiaeriană este în funcţiune", a transmis primarul Kievului. .


Pe fondul unei amenințări aeriene iminente asupra Kievului, primarul Vitali Kliciko anunța pe Telegram activarea sistemului de apărare antiaeriană, imediat după ce forțele aeriene ucrainene au raportat apropierea unei drone inamice dinspre est. Acest eveniment a avut loc în contextul unei vizite oficiale surpriză a premierului britanic laburist, Keir Starmer, la Kiev, vizită marcată de semnarea unui parteneriat istoric de securitate între Regatul Unit și Ucraina, cu o durată de 100 de ani.


Anunțul, făcut de Downing Street, subliniază intenția de a consolida legăturile de securitate și parteneriatul strategic pe termen lung, acoperind domenii cheie precum apărarea, știința, energia și comerțul, pentru a crea o relație bilaterală "de nezdruncinat". Tratatul, descris ca "istoric" de către Biroul prim-ministrului britanic, include o declarație politică ce consolidează cooperarea militară, în special în domeniul securității maritime, prin crearea unui nou cadru pentru consolidarea securității în mările Baltică, Neagră și Azov. Scopul declarat este descurajarea continuării agresiunii "barbare" și "ilegale" a Rusiei împotriva Ucrainei.


Keir Starmer a declarat, cu această ocazie: "Ambiţia lui (Vladimir) Putin de a îndepărta Ucraina de partenerii săi cei mai apropiaţi a fost un eşec strategic monumental. Dimpotrivă, suntem mai apropiaţi ca oricând, iar acest parteneriat va duce această prietenie la un nivel superior". Această inițiativă britanică survine într-un moment critic, la aproape trei ani de la invazia rusă, când armata ucraineană se confruntă cu epuizare și pierderi teritoriale, alimentând temeri legate de o posibilă retragere a sprijinului american, având în vedere declarațiile anterioare ale lui Donald Trump privind dorința de a pune capăt rapid războiului, fără a specifica însă cum.


Premierul Starmer a subliniat, în fața jurnaliștilor, obiectivul "principal" al parteneriatului: "să ne asigurăm ca Ucraina să fie în cea mai puternică poziție posibilă în cursul anului 2025", mesaj întărit ulterior pe rețeaua X prin formula concisă: "Pace prin forţă!". El a adăugat necesitatea unui sprijin constant și neabătut pentru Ucraina, momentul fiind marcat și de depunerea de flori la memorialul soldaților ucraineni căzuți în luptă, un "amintire sinistră despre preţul greu plătit de Ucraina". Vizita lui Starmer a inclus discuții cu președintele Zelenski despre posibilitatea staționării de trupe occidentale în Ucraina pentru a supraveghea un eventual acord de încetare a focului, o propunere inițial lansată de președintele francez Emmanuel Macron.


Această acțiune face parte dintr-un efort mai amplu al liderilor europeni de a întări sprijinul pentru Kiev, în contextul apropierii revenirii lui Donald Trump la Casa Albă și al declarațiilor sale anterioare despre o întâlnire cu Vladimir Putin pentru "a pune capăt" conflictului, manifestând totodată scepticism față de ajutorul financiar acordat de SUA Ucrainei. Senatul Marco Rubio, desemnat de Trump pentru funcția de secretar de stat, a pledat pentru o "diplomație îndrăzneață" a SUA pentru a rezolva conflictul, subliniind că principala problemă a Ucrainei nu este "lipsa de bani", ci "lipsa de ucraineni". În timpul vizitei, Starmer a anunțat un ajutor suplimentar de 40 de milioane de lire sterline (47,4 milioane de euro) pentru redresarea economică a Ucrainei.


Marea Britanie, unul dintre principalii susținători militari ai Kievului, a furnizat până acum ajutor militar și civil în valoare de 12,8 miliarde de lire sterline (15,2 miliarde de euro), a instruit peste 50.000 de soldați ucraineni și s-a angajat la un sprijin militar anual de trei miliarde de lire sterline până în 2030-2031. Vizita lui Starmer a coincis cu o vizită oficială la Kiev a ministrului italian al apărării, Guido Crosetto, pe fondul dificultăților armatei ucrainene pe front. .


Într-o vizită surpriză la Kiev, premierul britanic Keir Starmer a semnat cu Ucraina un parteneriat strategic fără precedent, menit să consolideze legăturile de securitate pe o perioadă de 100 de ani. Acest pact istoric, anunțat de Downing Street, are ca obiectiv principal asigurarea securității pe termen lung a Ucrainei în fața agresiunii rusești, care durează din 2022.


Comunicatul oficial al guvernului britanic detaliază un acord complex, ce cuprinde colaborări extinse în domenii cheie precum apărarea, știința, energia și comerțul, având ca scop final crearea unor relații bilaterale "de nezdruncinat". Tratatul, însoțit de o declarație politică, prevede, conform Downing Street, o consolidare semnificativă a cooperării militare, în special în domeniul securității maritime. Se va crea un nou cadru strategic pentru a întări securitatea în mările Baltică, Neagră și Azov, dispunând totodată de mecanisme menite să descurajeze Rusia să-și continue "agresiunea barbară și ilegală" împotriva Ucrainei.


Keir Starmer a subliniat succesul strategic al Ucrainei în fața ambițiilor lui Vladimir Putin, declarând: "Ambiţia lui (Vladimir) Putin de a îndepărta Ucraina de partenerii săi cei mai apropiaţi a fost un eşec strategic monumental. Dimpotrivă, suntem mai apropiaţi ca oricând, iar acest parteneriat va duce această prietenie la un nivel superior". Îngrijorările legate de o eventuală retragere a sprijinului american, alimentate de declarațiile lui Donald Trump privind dorința sa de a pune capăt rapid războiului fără a specifica modalitățile, sunt palpabile atât în rândul Ucrainei, a cărei armată este epuizată și pierde teren pe front, cât și al aliaților europeni.


Starmer a afirmat clar, în timpul vizitei sale la un spital unde a întâlnit soldați ucraineni răniți, că obiectivul "principal" este "să ne asigurăm ca Ucraina să fie în cea mai puternică poziție posibilă în cursul anului 2025". Prim-ministrul a reiterat această idee într-un mesaj pe rețeaua X: "Pace prin forţă!".


El a subliniat nevoia de a acorda sprijin neabătut Ucrainei, declarând: "Trebuie, deci, să acordăm sprijinul necesar" și "niciodată să nu ne slăbim eforturile". Împreună cu președintele Volodimir Zelenski, Starmer a depus flori la memorialul soldaților ucraineni căzuți în luptă, un moment descris ca "o aducere aminte sinistră despre preţul greu plătit de Ucraina". Înainte de discuțiile oficiale, președintele Zelenski a discutat cu Starmer posibilitatea staționării de trupe occidentale în Ucraina pentru a supraveghea un eventual acord de încetare a focului, o propunere inițial avansată de președintele francez Emmanuel Macron.


Vizita lui Starmer se înscrie într-un efort mai amplu al liderilor europeni de a consolida sprijinul pentru Kiev, în contextul intensificării discuțiilor privind securitatea regională înainte de preluarea mandatului de către Donald Trump. Trump a anunțat o viitoare întâlnire cu Vladimir Putin pentru a "pune capăt" conflictului, exprimându-și totodată scepticismul față de ajutoarele financiare masive acordate de SUA Ucrainei. În timpul unei audieri din Congres, Marco Rubio, desemnat de Trump pentru funcția de secretar de stat, a pledat pentru o "diplomație îndrăzneață" a SUA pentru a pune capăt războiului, subliniind că principala problemă a Ucrainei nu este "lipsa de bani", ci mai degrabă faptul că "rămâne fără ucraineni".


În paralel cu vizita sa, Starmer a anunțat un ajutor suplimentar de 40 de milioane de lire sterline (47,4 milioane de euro) pentru redresarea economică a Ucrainei. Marea Britanie rămâne un sprijin important pentru Ucraina, furnizând armament, inclusiv rachete Storm Shadow, și antrenând peste 50.000 de soldați ucraineni.


De la începutul invaziei, Londra a promis un ajutor militar și civil de 12,8 miliarde de lire sterline (15,2 miliarde de euro), angajându-se să aloce anual trei miliarde de lire sterline până în 2030-2031 pentru sprijinul militar al Ucrainei. Vizita lui Starmer are loc într-un moment critic, armata ucraineană confruntându-se cu dificultăți pe front, în fața unei armate ruse mai numeroase și mai bine echipate. De asemenea, joi, ministrul italian al apărării, Guido Crosetto, se află într-o vizită oficială la Kiev. .


Înainte de preluarea oficială a mandatului de către Donald Trump pe 20 ianuarie, liderii europeni intensifică eforturile de consolidare a sprijinului pentru Ucraina, în contextul unor discuții aprinse privind securitatea regională. Această dinamică este marcată de vizita premierului britanic Keir Starmer la Kiev, vizită care subliniază angajamentul Marii Britanii față de Ucraina, atât pe plan militar, cât și economic.


Declarațiile anterioare ale lui Donald Trump, care a anunțat intenția de a se întâlni cu Vladimir Putin pentru a "pune capăt" conflictului, reflectă un scepticism vizibil față de ajutorul financiar masiv oferit de Washington Kievului, ajungând la miliarde de dolari. Această poziție se conturează într-un contrast evident cu sprijinul ferm oferit de alte state europene. În acest context tensionat, secretarul de stat desemnat de Trump, Marco Rubio, a pledat pentru o "diplomație îndrăzneață" a SUA menită să oprească războiul, subliniind că principala problemă a Ucrainei nu este "lipsa de bani", ci "pierderea de ucraineni".


Afirmația sa scoate în evidență costul uman enorm al conflictului și nevoia de soluții strategice eficiente, dincolo de asistența financiară. Marea Britanie, unul dintre principalii susținători militari ai Ucrainei, a promis un ajutor total de 12,8 miliarde de lire sterline (15,2 miliarde de euro) de la începutul invaziei ruse, ajutor care include furnizarea de armament, precum rachetele Storm Shadow utilizate de armata ucraineană pentru a ataca ținte militare și energetice în Rusia – o acțiune considerată o linie roșie de către Moscova. În plus față de ajutorul militar, Marea Britanie a instruit peste 50.000 de soldați ucraineni și s-a angajat să aloce trei miliarde de lire sterline anual până în 2030-2031 pentru sprijinul militar al Ucrainei, așa cum a anunțat guvernul laburist în iulie 2024.


Vizita lui Starmer a inclus, de asemenea, anunțul unui ajutor suplimentar de 40 de milioane de lire sterline (47,4 milioane de euro) pentru redresarea economică a țării. Vizita lui Starmer se înscrie într-un moment critic, cu armata ucraineană confruntându-se cu dificultăți pe mai multe fronturi, în fața unei forțe ruse mai numeroase și mai bine echipate. Simultan, ministrul italian al apărării, Guido Crosetto, se află într-o vizită oficială la Kiev, subliniind efortul concertat al mai multor state europene în susținerea Ucrainei în acest conflict.


Aceste acțiuni diplomatice și militare reflectă o complexitate geopolitică majoră, cu implicații de anvergură pentru viitorul Europei și al Ucrainei. .


Vă confruntați cu dificultăți financiare legate de un împrumut recent contractat? Situația dumneavoastră financiară este afectată de incapacitatea de a rambursa integral sau parțial un credit pe care l-ați accesat în ultima perioadă? Această întrebare este esențială pentru a înțelege potențialele dificultăți economice cu care se confruntă o parte din populație. Mulți români se află într-o situație delicată, unde presiunea datoriei crește exponențial, făcându-i incapabili să își onoreze obligațiile financiare.


Este important să menționăm că întârzierea sau incapacitatea de plată a unui credit poate avea consecințe serioase, inclusiv penalități financiare, proceduri judiciare și deteriorarea semnificativă a istoricului de credit. Dacă răspunsul la întrebarea inițială este afirmativ, vă recomandăm să căutați imediat sprijin de la instituțiile financiare implicate, pentru a găsi o soluție amiabilă, cum ar fi o restructurare a datoriei sau un plan de rambursare flexibil.


Ignorarea problemei nu face decât să agraveze situația. Pentru informații actualizate despre situația economică și sfaturi financiare, vă invităm să consultați surse credibile, precum știrile Observator, disponibile și pe Google News și WhatsApp.


Rămâneți informați! 📰 .


Fiți la curent cu cele mai recente evenimente! Vă oferim posibilitatea de a accesa știrile Observator prin intermediul a două canale digitale extrem de populare: Google News și WhatsApp. Astfel, indiferent de preferințele dumneavoastră tehnologice, veți putea rămâne informați rapid și eficient.


Abonarea la fluxul de știri Observator pe Google News vă asigură o prezentare concisă și actualizată a principalelor evenimente, oferind acces facil la informații verificate. Pe de altă parte, prin intermediul WhatsApp, veți primi notificări directe, ținându-vă la curent cu breaking news-urile și oferindu-vă acces rapid la detalii suplimentare.


Alegerea vă aparține: fie optați pentru fluxul constant de știri de pe Google News, fie pentru alertarea instantanee prin WhatsApp. Ambele opțiuni vă garantează accesul la informațiile oferite de echipa Observator, asigurându-vă că sunteți permanent la curent cu tot ce se întâmplă în jurul dumneavoastră.


Alegeți metoda care vi se potrivește cel mai bine și rămâneți conectați la realitate prin intermediul Observator! .


Mai Multe Stiri

https://s2.ziareromania.ro/?mmid=7961156a7b9f80a0a3

"Danimal" sfidează Australia: "Facturile și vacanțele mele sunt plătite de voi!"

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202403/w800/media-171185302765634800.png

Papa Francisc: Accident domestic, mână rănită

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202408/w1200/media-172346149710269400.jpg

Terapie inovatoare: Copiii autiști beneficiază de un proiect unic în România – teatru senzorial

Citeste in continuare...

Urmareste-ne pe:

  • Facebook
  • Instagram

Contact

Aboneaza-te la newsletterul nostru

Multumim - Te tinem la curent!

banner no bg.png
new logo with bg.png

©2024 by PlusMediaNews

bottom of page